Барај: во:
 Насловна
 Категории
 Фотографи
 Најнови фотографии
 Топ фотографии
 Најпопуларни фото.
 Форум
 Совети
 Регистрација
 Услови и правила
 Контакт

Корисничко име:
Лозинка:
Запамти ме на овој компјутер

 Тематски фотографии
»
Совети
 

Пејсаж
Неколку дополнителни правила
Дијагонали, геометриски форми, правило на третини и “врамување“ на ..
Конвергентни линии
Кога снимаме пејсажи, едена од карактеристиките што ги бараме (и ги вметнуваме во кадарот) се ..
Како да фотографирате молњи?
Снимањето на овој природен феномен не е толку комплицирано како што изгледа на прв поглед, но мора ..
Пејсажи
„Најпредизвикувачки од сите фотографски жанрови е да се сними драмата на природниот пејсаж” ..

Техника на фотографирање
Зошто Црно-белa фотографија?
Едно од најчестите прашања што ми ги поставуваат во врска со фотографијата се околу црно-белата ..
Елементи на фотографијата
Тонови и нивен ..
Како да фотографирате деца
Децата, без оглед на нивната возраст се многу благодарна тема за фотографирање, да не спомнуваме ..
Снимање на ѕвездени траги
Фотографирањето на ѕвездените траги од техничка гледна точка е многу едноставно кога ќе се исполнат ..
Снимање со долги експозиции
Во фотографската техника под „долга експозиција“ се подразбира секое време на изложување на ..
Објективи и како работат
леќите во него имаат задача да ја примат светлината која се одбила од објектот кој го снимаме и да ..
Како да фотографирате
Без оглед на тоа колку сте искусни и неискусни, овие совети можат да ви помогнат да ги подобрите ..

Портрет
Како се фотографираат рацете кај портрети
Додека работев на една свадба, ми падна в очи дека и покрај привидното спокојство и релаксираност ..
Портрет
За да се доловат длабоките дилеми или расположение на соговорникот, неговите раце, позиција на ..

Основи на фотографија
Фотоапарат, и како функционира
Сите фотоапарати, од наједноставните, па до најкомликуваните ја имаат истата основна ..
Како да избегнете 5 најголеми грешки
Овде се наброени најчестите големи грешки при сликањето , кои можат да се избегнат само со ..
Основи на фотографија
Бленда, експозиција, динамички карактеристики на филм, сензор... ..

Дигитална фотографија
ISO vs Шум (зрно)
Како да го изберете вистинското ИСО за вашите дигитални ..
Retusiranje
kozmeticki korekcii na brckite i ..
Promena na boja
Promena na boite od letni vo ..
Pobeli zabi
Kako da dodadete kozneticka ..
Додавање на дожд
Како на брзина да додаадете ефект на дожд на ..

Макрофотографија
Како да добиете детали кај макрофотографија?
Еден од најголемите проблеми кај фотографирањето на ситни предмети кои содржат многу релјефни ..

Мајстори на фотографија
Роберт Капа
“Ако фотографиите не ти се доволно добри, не си доволно ..
Мен Реј
Незасегнат, но не и незаинтересиран, е епитафот на надгробната плоча на овој пионер на уметничката ..
Доротеа Ланг (1895-1965)
Доброто фотографирање не е во избирањето на објектот, зашто последиците од фотографирањето се ..
Александар Родченко (1891-1956)
Александар Рoдченко беше еден од најразновидните руски уметници во дваесетите и трисетите години на ..
Еди Адамс
Фотографијата е моќен медиум. Со неа се води војна, се менуваат животи, се раскажуваат приказни и ..
Ансел Адамс (1902-1984)
Најпознат светски ..
Хелмут Њутн (1920-2004)
Повеќе од половина век неговите фотографии ги красеа насловните страници на најпознатите модни ..
Анри Картие-Бресон (1908-2004)
- Симултаното препознавање, во дел од секундата, на важноста на настанот и прецизното организирање ..
Стив Меккари
Роден во Филаделфија, дипломирал кум лауде на Колеџот за уметност и архитектура при Државниот ..
Јусуф Карш (1908 – 2002)
Роден во Мардин, Ерменија на 23 декември 1908 година. На 16 годишна возраст бега во канада кај ..
  www.IDIVIDI.com.mk   
 
насловна www.idividi.com.mk